Da li je brzo učenje engleskog jezika za početnike moguće?

engleski jezik za učenje

Poznavanje engleskog jezika je jedna od ključnih prednosti za pronalaženje posla i napredovanje u karijeri. Da bi ste naučili engleski jezik, neophodno je da prethodno odaberete odgovarajuću metodu. U nastavku ćemo vam predstaviti najbolje metode i savete za brzo učenje engleskog jezika.

brzo učenje engleskog jezika

3 osnovne metode za brzo učenje engleskog jezika

Prvo što svima pada na pamet jeste škola. Većina nas u školi ima, ili je imala, obavezan engleski jezik. Međutim, to nije jedna od metoda za brzo učenje engleskog jezika koju ćemo vam mi predstaviti.

Prva metoda o kojoj će biti govora je kurs engleskog jezika. Obično traje nekoliko meseci po nivou. Većina kurseva ima 6 nivoa. Nastava se održava u grupama, i svi polaznici kursa imaju iste uslove rada. Pojedine škole engleskog jezika vam omogućavaju da engleski učite putem interneta, odnosno takozvanih online kurseva.

Druga metoda uključuje aplikacije za brzo učenje engleskog jezika. Namenjene su početnicima i onima koji žele da prošire svoj vokabular. Postoje licencirane aplikacije kod kojih se učenje engleskog jezika odvija putem interneta.

Treća i definitivno najpopularnija metoda za brzo učenje engleskog jezika se zove Pingulingo. U pitanju je knjiga koja vam omogućuje da engleski učite brzo i lako gde god da se nalazite, i kad god želite. Uz ovu knjigu engleski jezik možete da savladate bez obzira na godine ili predznanje. Mogu da je koriste čak i deca u uzrastu od 4 do 12 godina. Pomoći će vam da svakodnevno usvojite preko 200 novih reči i izraza.

engleski jezik za učenje

Engleska abeceda i brzo učenje engleskog jezika

Brzo učenje engleskog jezika ne bi bilo moguće ako na vreme ne savladate osnove engleskog jezika. Engleska abeceda ili alfabet je prvo što morate da savladate ako vas zanima brzo učenje engleskog jezika.

Engleska abeceda se sastoji od 26 slova. Za razliku od većine jezika, specifična je jer se izgovor slova razlikuje od načina na koji se ona pišu.

Pravila pisanja brojeva na engleskom jeziku!

Jedna od prvih stvari koje ćete naučiti u engleskom jeziku jesu brojevi. Bez obzira na to da li su se odučili da upišu kurs engleskog jezika ili da engleski uče putem interneta, svi se uglavnom koncentrišu samo na to da nauče nazive brojeva. Međutim, postoji mnogo stvari vezanih za brojeve na engleskom na koje ne obraćamo pažnju.

Na primer, čak i ako engleski učite putem interneta, možete saznati da se redni brojevi pišu bez tačke. Umesto tačke se pišu dva slova u gornjem desnom uglu iznad brojeva (1st, 2nd, 3rd, 4th). Kada su u pitanju dvocifreni redni brojevi, gleda se samo druga brojka (21st).

S druge strane, kada su u pitanju glavni brojevi, odnosno osnovni brojevi na engleskom od 1 do 9, oni se u rečenicama pišu slovima, dok se brojevi preko 9 pišu brojkama.

redni brojevi na engleskom

Top 10 saveta za brzo učenje engleskog jezika!

  • Postavite realna očekivanja
  • Napravite plan i držite ga se
  • Koristite svaki trenutak da primenite naučeno
  • Stavite fokus na komunikaciju
  • Ponavljanje je ključ uspeha
  • Pravite asocijacije
  • Nemojte sve prevoditi
  • Putujte
  • Upoznajte kulturu jezika koji učite
  • Prihvatite greške

Postavljanjem realnih očekivanja nećete odustati već na prvoj prepreci. Neka vam svaka lekcija bude cilj za sebe.

Učenje engleskog jezika zna da bude naporno zbog dosta pravila koje ovaj jezik sadrži. Zato je važno da pre samog učenja napravite plan, i odredite prioritete i vreme učenja. Držite se tog rasporeda jer odlaganjem možete povećati stepen zaboravljanja.

Bez obzira na to da li ste naučili neku novu reč ili pravilo engleskog jezika, pokušajte da to primenite. Naučeno koristite u razgovoru i pisanju.

Engleski jezik se najbolje uči kroz komunikaciju. Putem društvenih mreža možete da pronađete prijatelje s kojima ćete moći redovno da vežbate.

Iako svi mi u startu kažemo da ćemo zaista svakog dana odvojiti vreme da vežbamo i da ponovimo naučeno, obaveze ili lenjost nas u većini slučajeva spreče. Dovoljno je da svakog dana odvojite pola sata za učenje stranih jezika.

Asocijacije su važan deo učenja jezika. Mogu da vam dodatno pomognu jer naš mozak s lakoćom pamti asocijacije, lako vezuje reči za slike i događaje. Zato kada počnete da učite engleski, pokušajte da za svaki novi pojam ili temu vežete neku asocijaciju, i na taj način će brzo učenje engleskog jezika postati još brže!

učenje engleskog jezika online

Engleski jezik je veoma specifičan i ne možete sve da prevodite bukvalno. Koncentrišite se na usvajanja fraza jezika koji učite, i pokušajte da ih primenite u razgovoru. To najbolje možete da uradite gledajući filmove koji umnogome mogu da vam olakšaju učenje engleskog jezika. U filmovima možete da vidite i kako su fraze upotrebljene u rečenici.

Spakujte kofere. Putovanje je izvrsna prilika da primenite naučeno, i da u razgovoru sa strancima dodatno usavršite svoje znanje engleskog jezika. Ovo je najbolji savet za brzo učenje engleskog jezika koji neko može da vam da.

Učiti jezike je divno. Poznavanje bilo kog stranog jezika vam omogućuje da naučite dosta toga o njihovim običajima, kulturi i istoriji. To se nadovezuje na prethodni savet jer je putovanje ujedno i najbolji način da dođete u kontakt sa drugim kulturama.

Još jedan jako bitan savet jeste da zapamtite da svi grešimo. Prihvatite svoje greške i potražite način kako da ih prevaziđete, ali ne dozvolite da vam previše okupiraju pažnju.

Sada vam jedino preostaje da izaberete odgovarajuću metodu za brzo učenje engleskog jezika. Ako želite da engleski jezik naučite brzo i sigurno, onda znate šta treba da uradite.

Brzo i lako naučite engleski jezik, i sa strancima razgovarajte bez psihološke barijere!

Leave a Reply