Engleski za decu: najjednostavnije metode za učenje engleskog jezika za decu uzrasta 5-14 godina

kako naučiti engleski za decu

Učenje stranog jezika u ranom detinjstvu je od ključne važnosti za vaše dete. Ne samo da deca rastu i razvijaju se neobično brzo, već ona takođe i upijaju svaki i najmanji detalj onoga što vide, i posebno onoga što čuju. Dete koje je u ranom detinjstvu izloženo uticaju stranog jezika mnogo lakše pamti informacije koje primi. Deca obično kreću sa engleskim jezikom. Engleski za decu je jednostavan i zabavan. Deca mogu da se zabave istovremeno igrajući igre i učeći engleski jezik.

Mi ćemo vam pokazati kako da pronađete i odaberete adekvatne metode za učenje engleskog jezika koje ujedno mogu da koriste i odrasli i najmlađi. Nastavite sa čitanjem i vidite šta smo pripremili za vas, i kako bez ikakvih poteškoća brzo naučiti reči iz engleskog jezika.

kako naučiti engleski za decu

Engleski za decu – Kako deca uče?

Svako dete na poseban način uči i usvaja nova znanja. Zato je važno da to roditelji na vreme prepoznaju i prilagode engleski za decu.

To je veoma bitno i iz razloga što su neka deca sklonija učenju u grupi sa drugom decom, ali ima i one dece koja vole da uče isključivo uz pomoć odraslih.

Slobodna i komunikativna deca progovore engleski bez straha i greške. Povučena deca su sklona greškama, i za njih engleski predstavlja prepreku.

Engleski za decu treba prilagoditi njihovom uzrastu i dotadašnjem znanju. Nikada nije prerano da deca počnu s učenjem engleskog jezika. Što ranije počnu, lakše će ovladati jezikom. Način učenja dece različitog uzrasta:

  1. Deca do treće godine uče slušanjem govora odraslih,
  2. Od treće do sedme godine deca uče da razmišljaju,
  3. Za decu od sedme do dvanaeste godine su primerena učenja u grupi, logičke igre, slaganje reči.

Ono što treba da znate jeste da engleski za decu počinje motivacijom. Ali često se dešava da su roditelji najviše motivisani za detetovo učenje. Potrudite se da pravilno motivišete svoje dete.

učenje engleskog jezika i reči kod kuće

Kako decu motivisati da uče engleski?

Mala deca teško mogu da razumeju zašto je važno učiti engleski. Međutim, neki odrasli ni sami ne znaju zašto je to važno.

Ne budite takav roditelj, potrudite se da shvatite svoje dete i da mu objasnite važnost učenja engleskog jezika. Ne prihvatajte prazan izgovor koji će vaše dete pokušati da vam dȃ.

Pokušajte da nadmudrite svoje dete. Da biste to učinili morate znati jednu tajnu. To je da su deca po prirodi uvek motivisana za igru.

Uspešno učenje jezika se može ostvariti kroz zabavu, i upravo kroz igru i neke druge stvari koje ga zanimaju možete pokušati da dete motivišete za učenje engleskog jezika. Tako će se dete lakše uklopiti.

Igre su obično prilagođene svim uzrastima, od dece u vrtiću, preko predškolskog uzrasta do dece u osnovnoj školi. Igra će im pomoći da u potpunosti zarone u svet engleskog jezika. Takođe, pomoći će im da lakše upijaju nova znanja.

Ili na primer, ako primetite da vaše dete voli muziku, verovatno će uživati slušajući određene pesme na engleskom jeziku.

Drugi roditelji šalju svoju decu na razne kurseve kako bi ih pripremili za školu, ili kako bi deca nadoknadila zaostalo gradivo iz škole.

kurs engleskog jezika za decu cena

Ovo je razlog zašto engleski za decu ne može da se uči na kursu

Veliki broj škola nudi intenzivan ili ubrzan kurs engleskog jezika koji je namenjen onima koji iz određenog razloga moraju da savladaju jezik što je brže moguće.
Upotrebom određenih metoda je sve moguće. Za intenzivan kurs engleskog jezika je potrebna velika želja za radom. Morate biti spremi za brzo prihvatanje novog znanja.
Međutim, uprkos velikoj želji, dosta polaznika ne uspeva da usvoji nova znanja zbog nedovoljne stručnosti predavača koji ne uspevaju da na adekvatan način polaznicima predstave to što treba da nauče.

Engleski za decu je veoma važan pogotovo ako im od njega zavisi kako će se uklopiti u novu sredinu. Loš predavač može samo da im oteža taj proces. Grupni rad im ne dozvoljava čestu konverzaciju sa samim predavačem, što može da utiče na motivaciju deteta i da izazove stagnaciju. Takođe, ispiti koji slede na kraju kursa znaju da budu veoma stresni za decu.

Intenzivan kurs engleskog jezika traje u proseku 2 meseca po nivou, što i nije mnogo brzo. Pojedine knjige čak daju mnogo brže rezultate.

S druge strane, tehnologija je postala sastavni deo naših života, pa deca sve više igraju igrice i surfuju po internetu. Da vreme koje deca provode na internetu ne bi bilo uzalud potrošeno, postoje web stranice koje nude poseban edukativni program za učenje engleskog jezika. Engleski online je prepun raznih interaktivnih igara i kvizova čiji je sadržaj primeren uzrastu i interesima deteta.

Za one malo starije je na internetu dostupan i kurs poslovnog engleskog. Na tom kursu vas uče da usvojite brojne termine vezane za svakodnevno poslovanje u savremenom svetu biznisa. Cilj ovakvog kursa je da vam omogući da uspešno učestvujete u poslovnim sastancima vođenim na engleskom, gde ni jedan izgovor ne može da vam pomogne da se izvučete.

Tu su i brojne aplikacije kojima pristup mogu da imaju i deca. Ali nijedna aplikacija ne može da zameni knjige. Knjige su savršene za samostalno učenje engleskog jezika. U nastavku ćemo vam predstaviti najbolje knjige za učenje engleskog jezika. Nastavite sa čitanjem i shvatićete da nije bilo uzalud. Otkrićete potpuno nov način učenja jezika koji ne zahteva dodatno ponavljanje. Učenje će vam ići od ruke, a saznaćete i odgovor na pitanje kako brzo naučiti reči iz engleskog jezika.

boje i brojevi na engleskom

Najbolje knjige za učenje engleskog jezika

Postoji na hiljade knjiga koje vi i vaša deca možete da čitate kako biste naučili engleski, ali samo par njih ima tu moć da vam pomogne da za veoma kratko vreme naučite ovaj svetski jezik.

Kako izabrati pravu knjigu za učenje engleskog jezika je pravo umeće. Veoma važna stvar prilikom odabira knjige jeste da se ne zalećete. Birajte knjige zanimljivog sadržaja, knjige koje dugo drže pažnju.

Neke od tih knjiga su:

  • Popularni bestseleri,
  • Audio-knjige,
  • Pingulingo knjiga.

Obično vlada mišljenje da su svetski poznati bestseleri jako komplikovani za učenje engleskog, ali to nije tako. Oni su skoro pa idealni za to. Posebno što je većina njih upravo i napisana na ovom jeziku.

Samim čitanjem ovih knjiga ćete sebi olakšati učenje reči. Vaš vokabular će postati znatno bogatiji. Takođe, moći ćete da sa drugim čitaocima raspravljate o knjigama i popularnim autorima.

S druge strane, većina današnje dece ne voli da čita, ili lakše pamte ono što čuju. Za takvu decu su pravo rešenje audio-knjige.

Audio-knjige se mogu koristiti za učenje engleskog jezika. One uče pravilnom izgovoru određenih reči. To je i najvažniji razlog zašto su ušle među najbolje knjige za učenje engleskog jezika. Sve što vam je potrebno jeste da nađete određenu audio-knjigu na internetu, i da pustite da narator vas i vaše dete vodi kroz priču. U današnjem svetu brzog interneta je dostupan veliki broj aplikacija koje nude širok asortiman audio-knjiga, što značajno olakšava pretragu.

Ali, ako se pitate kako brzo naučiti reči iz engleskog, onda morate da znate da se jedna knjiga izdvaja od svih. Reč je o Pingulingo knjizi. Ova knjiga se s razlogom našla na spisku najboljih knjiga za učenje engleskog jezika. Revolucionarna Pingulingo knjiga već sada ruši sve prodajne rekorde. U njenoj osnovi se nalazi specijalan program za učenje u kojem se nalaze posebno osmišljene lekcije. One vam omogućavaju da engleski jezik savladate za veoma kratko vreme i uz veoma male troškove.

Jednom kada u ruke uzmete Pingulingo knjigu, više nećete morati da se pitate kako brzo naučiti reči iz engleskog. Uz nju ćete svakodnevno naučiti oko 200 novih reči. Nije joj ravna nijedna škola. Ova jedinstvena knjiga je jednako dobra i za učenje poslovnog engleskog. Vaš nivo engleskog jezika će rasti iz dana u dan. Toliko je jednostavna da vam ponavljanje neće biti ni potrebno, a mogu da je koriste i najmlađi koji će kao sunđer upijati nova znanja. Uz nju vam neće biti potrebna nikakva aplikacija, niti škola, niti program za učenje koji nudi intenzivan kurs.

U slučaju da već imate određeno znanje iz engleskog jezika, ova knjiga može da vam pomogne da ga dodatno usavršite. Lekcije u njoj su jednako delotvorne i za početnike i za napredne poznavaoce jezika.

prevod sa engleskog na srpski

Da li je engleski za decu moguće savladati na lak i zabavan način?

Engleski za decu treba da bude zabavan, a uz odgovarajuću metodu to može i da bude. Na vama je da odaberete najbolju metodu za učenje engleskog jezika za vas i vaše dete. Da li će to biti najbolja knjiga za učenje engleskog, ili intenzivan kurs engleskog jezika?

Podsećamo vas da je pomoću Pinuglingo knjige engleski jezik moguće savladati za svega dve nedelje, dok kurs engleskog jezika traje dva meseca po nivou.

Jako bitna stavka jeste činjenica da deca na određenu aktivnost mogu da se koncentrišu samo kratko vreme. Uz Pingulingo nema potrebe da ih forsirate, jer ona ne zahteva višesatnu posvećenost.

Dovoljno je svega sat vremena dnevno kako bi vaše dete ostvarilo vrhunske rezultate. Takođe, jednostavna je, i objašnjena je dovoljno dobro da mogu da je koriste i deca, a i odrasli da bi poboljšali svoj nivo poznavanja engleskog jezika.

Zato ne dozvolite da se vaše dete muči s nepotrebnim gradivom i stalnim odlaskom na kurs engleskog. Izaberite najbolji engleski za decu, izaberite najbolje za sebe. Zajedničkim učenjem ćete ostvariti dublju vezu s vašim detetom, i to je jedan od razloga zašto je važno učiti engleski.

Pomoću ove neverovatne metode engleski jezik naučite zajedno s vašim detetom, na zabavan i edukativan način!

Leave a Reply